zaterdag 4 september 2010

Penne met spinazie, rivierkreeftjes en bieslookroomsaus

Weer eens een variatie op het thema pasta met spinazie. Deze keer met in knoflook gemarineerde rivierkreeftjes en een roomsaus met bieslook en Italiaanse kaas. Ondanks de room niet te zwaar. Prima voor een nazomeravond.



Ingrediƫnten

  • 250 gr. penne rigate
  • 600 gr. verse spinazie, grofgehakt
  • 250 ml. kookroom
  • 200 gr. riverkreeftjes
  • 3 teentjes knoflook
  • 50 gr. verse bieslook, fijngehakt
  • 25 gr. parmezaanse kaas, geraspt
  • 25 gr. pecorino romano, geraspt
  • zout
  • peper
Bereiding
Doe de rivierkreeftjes in een kom, pers de knoflook er boven uit en roer goed door. Laat ca. 15 minuten staan.
Kook intussen de penne in ca. 10 minuten beetgaar. Doe de gehakte spinazie in een vergiet. 
Doe de kookroom met de bieslook in een pan en verwarm dit op laag vuur. Laat het niet koken. Voeg de rivierkreeftjes en de kazen toe. Warm het geheel goed door. Breng op smaak met zout en ruim peper.
Giet de pasta af over de spinazie, zodat deze geblancheerd wordt. Laat de spinazie god uitlekken. Druk daarbij met een grote lepel overtollig vocht uit de spinazie.
Mengf de spinazie met de roomsaus door de penne. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: