woensdag 1 september 2010

Tagliatelle met tomaat en visballetjes

Vandaag een extra kindvriendelijke maaltijd. Ik heb het recept deze keer niet zelf verzonnen. Het komt uit de Allerhande. Het enige wat ik anders heb gedaan is  dat ik verse panga i.p.v. diepvries koolvis heb gebruikt.

Ingrediƫnten
  • 1 citroen, schoongeboend
  • 300 gr. pangafilet
  • 1 ei, losgeklopt
  • 3 el. paneermeel
  • 250 gr. tagliatelle
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 zoete puntpaprika's, in stukjes
  • 4 tomaten, in stukjes
Materialen
  • staafmixer
Bereiden
Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Hak de vis klein en meng met het ei, paneermeel, 4 el citroensap en het rasp. Voeg peper en zout naar smaak toe. Pureer kort met de staafmixer en draai er met natte handen balletjes van ter grootte van een walnoot. Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en bak de balletjes ca. 4 min. Haal ze uit de pan en houd ze warm. Fruit de ui in dezelfde pan 4 min. Draai het vuur hoger en bak de paprika 3 min. mee. Voeg de tomaten toe en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de pasta over 4 borden. Schep de groenten en visballetjes erop. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: