zondag 31 oktober 2010

Milde curry met kip en boontjes

Tja, wat eten we vanavond nou weer. Ik had nu eens zin in een lekkere gekruide Indiase maaltijd, maar niet al te pittig voor de kleine. Deze curry met biologische kipfilet en sperzieboontjes is mild, mede door de kokosmelk. De foto is trouwens wat aan de bleke kant geworden.
Ingrediƫnten
  • 500 gr. sperziebonen, schoongemaakt en gehalveerd
  • 2 el. olijfolie
  • 1 ui, in dunne halve ringen
  • 2 teentjes knoflook, grofgehakt 
  • 2 el. milde Indiase currypasta
  • 300 gr. biologische kipfilet, in blokjes
  • 150 ml. kokosmelk
  • 150 gr. basmatirijst
Bereiding
Kook de boontjes in ruim water met wat zout in ca. 15 min. beetgaar.
Verhit de olie in een ruime koekenpan en fruit de uit langzaam in ca. 10 min. zacht en goudbruin. Bak de laatste minuut de knoflook mee. 
Kook intussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Roer de currypasta door het ui-knoflookmengsel en bak deze op laag vuur even mee. Doe de kipfilet erbij en bak deze rondom goudbruin. Giet de kokosmelk erbij en roer er tot slot de gekookte boontjes door. Serveer met de rijst. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: