Ingrediƫnten
- 750 gr. voorgekookte krieltjes
- 2.el. olijfolie
- 2 tl. paprikapoeder
- 2 blikjes witte MSC tonijn in olie, uitgelekt
- 1 ei
- 2 el. paneermeel
- versgemalen peper
- 2 tl. Dijon mosterd
- 2 tl. gedroogde dille
- 1/2 tl. gemalen chilipeper
- 25 gr. roomboter
- 1 pot rode bietjes
- 1 tl. gemberpoeder
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Doe de krieltjes in een ovenschaal, schenk de olijfolie en strooi de paprikapoeder ervover. Roer het geheel goed door. Zet de ovenschaal in de oven en laat in 30-35 minuten licht knapperig en goudbruin worden. Schep halverwege om.
Maak in een schaal de tonijn los met een vork. Meng het ei, de paneermeel, dille, peper, mosterd en chilipeper door de tonijn. Verdeel in drie porties, rol er ballen van en druk deze zachtjes plat. Verhit de roomboter in een koekenpan en bak de tonijnburgers goudbruin.
Verwarm de bietjes langzaam, laat ze niet koken. Roer het gemberpoeder erdoor.
Schep de aardappeltjes en tonijnburger op de borden. Schep tot slot de bietjes, zonder het vocht, erbij. Eet smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten