maandag 1 november 2010

Vegetarische bami met pindasaus en kroepoek

Vanavond eten we weer eens iets oosters: bami. Zonder vlees, maar wel met ruime hoeveelheid groenten en pindasaus (uiteraard zelfgemaakt). Lekker met een schaaltje knapperige kroepoek.
Ingrediƫnten
  • 160 gr. eiermie
  • 2 el. zonnebloem- of arachide-olie
  • 500 gr. gemengde roerbakgroenten, diepvries (o.a. peultjes, paprika, wortel, doperwten, ui)
  • 2 tl. sambal badjak
  • 2 el. ketjap manis
  • 2 tl. gemberpoeder (djahe)
  • 2 tl. komijnpoeder (djinten)
  • 2 tl. citroengraspoeder (sereh)
  • 2 tl. laos
  • 2 tl. ketoembar
  • 1 zak kroepoek
pindasaus
  • 4 el. pindakaas
  • 1 tl. sambal badjak
  • 3 teentjes knoflook, geperst
  • 2 el. ketjap manis
  • 1 tl. gemberpoeder (djahe)
  • 1 tl. komijnpoeder (djinten)
  • 1 tl. citroengraspoeder (sereh)
  • 1 tl. laos
  • 1 tl. ketoembar
  • 1 dl. melk
Bereiding
Bereid de eiermie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de olie in een (gietijzeren) wok. Bak de sambal, en de kruiden kort in de olie en roerbak vervolgens de groenten. Doe er tot slot de ketjap bij.
Maak intussen de pindasaus, deze keer zonder de kokos (zie Basisrecepten). Roer de afgegoten mie door de groenten. Serveer de bami met de pindasaus en kroepoek. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: