vrijdag 15 oktober 2010

Oriëntaalse pompoensoep

Op de foto lijkt het meer op erwtensoep, maar het is wel degelijk pompoensoep. Ik heb het deze keer gemaakt met verse gember en garam massala als belangrijkste smaakmakers. Stukjes kalkoenfilet zorgen voor wat body en n ringetjes gesneden lente-uitjes voor een extra bite. Een scheut room geeft de soep een heerlijk zacht karakter.
Ingrediënten
  • 2 el. olijfolie 
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 (biologische) pompoen
  • 1 liter groentebouillon van 2 blokjes
  • 2 tl. garam massalakruiden
  • 2 cm. verse gember, zeer fijngehakt
  • 300 gr. (biologische) kalkoenfilet, in blokjes
  • 4 lente-uitjes, in kleine ringetjes
  • 125 ml. kookroom
  • 3 melkbroodjes (zoet brood)
Extra benodigdheden
  • staafmixer
Bereiding
Schil de pompoen en snijd deze in blokjes van ca. 2x2 cm. Verwarm de olie in een ruime pan en fruit de knoflook kort op laag vuur. Roer de pompoen, gember en garam massala erdoor en bak enkele minuten. Schenk de bouillon erbij en laat ca. 15 minuten koken. Bak intussen de kalkoenblokjes in wat olie goudbruin.
Pureer de pompoen met de staafmixer tot een gladde dikkige soep ontstaat. Voeg de gebakken kalkoenblokjes en lente-uitjes toe. Laat even doorwarmen, zonder te koken. Roer tot slot de kookroom erdoor. Serveer met de broodjes. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: