woensdag 13 oktober 2010

Farfalle tricolore met pesto en tomaat

We kregen een zakje driekleurige farfalle uit ItaliĆ«, dus die heb ik gebruikt voor deze maaltijd. Uiteraard heb ik de pesto zelf gemaakt. Verder zit er ui en romatomaat in het gerecht.
Ingrediƫnten

pesto

  • 30 gr. vers basilicumblad
  • 4 el. extra vergine olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 el. pijnboompitten
  • zout
  • 30 gr. pecorino romano
pasta en groente
  • 2 el. olijfolie
  • 2 uien, in halve ringen
  • 750 gr. romatomaten
  • versgemalen peper

Bereiding
Maak de pesto (zie Basisrecepten). 
Kook de farfalle volgens de aanwijzingen op de verpakking al dente (beetgaar). 
Snijd de tomaten in vieren en verwijder de zaadlijsten. Snijd de tomatenkwarten in stukjes van ca. 1 cm. Verhit de olie in een koekenpan en bak de uien 10 minuten op laag vuur. Haal de pan van het vuur en roer de tomatenstukjes en de pesto erdoor. Roer de afgegoten pasta erdoor en breng op smaak met zout en versgemalen peper. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: