zaterdag 16 oktober 2010

Pannenkoeken (met spek) en champignons

Heerlijk zelfgebakken pannenkoeken. Zowel met als zonder spek. Natuurlijk met stroop en poedersuiker. Maar ook belegd met plakjes kaas en ..... met een pittige ragout van champignons en tomatenketchup. Dit laatste hadden wij vroeger thuis ook vaak en die heb ik er in gehouden.
IngrediĆ«nten (12 pannenkoeken)

  • 300 gr. pannenkoekenmix
  • 650 ml. melk
  • 2 eieren
  • zout
  • 150 gr. plakjes katenspek
  • olijfolie
  • 125 gr. champignons, in plakjes
  • 3 el. tomatenketchup
  • 1 tl. gedroogde oregano
  • 1 tl. gedroogde basilicum
  • 1/2 tl. gemalen gedroogde chilipeper
Bereiding
Met dit recept maak je ca. 6 naturel- en 6 spekpannekoeken.
Meng de pannenkoekenmix met de melk en de eieren en wat zout tot een mooi beslag. Verhit in 2 koekenpannen 1 el. olijfolie. Schep met een soeplepel wat beslag erin en laat dit over de hele bodem lopen door de pan te in de lucht te draaien. gebruik niet te veel beslag, zo krijg je mooie dun en  pannenkoeken. Keer de pannenkoek zodra hij aan de onderkant goudbruin is. Gebruik voor de spekpannenkoeken minder olie. Laat eerst 3 plakjes spek naast elkaar kort bakken en verdeel dan het beslag erover.
Houd de pannenkoeken warm op een bord in de oven op ca. 75-100 graden.
Bak de champignons in wat olijfolie gedurende ca. 5-10 minuten, roer de ketchup, de kruiden en specerijen erdoor. Bind indien nodig het geheel met wat maizena opgelost in een klein beetje koud water. Serveer de ragout als vulling bij de pannenkoeken, naast de stroop, suiker, kaas of wat je ook maar wilt... Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: