zondag 17 oktober 2010

Gegratineerde witlof met gerookte boerenham en oude kaas en röstirondjes

Ik heb vandaag gekozen voor een gerookte boerenham om er net even een andere smaak aan te geven. De kaas heb ik vermengd met wat paneermeel, om een mooi krokant korstje te krijgen. Helaas geen eigen foto vandaag. Daarmee ging iets mis. Maar het zag er ongeveer zo uit, alleen dan met wat meer kaas en een andere ham.
Ingrediënten

  • 750 gr. witlof
  • 200-250 gr. gerookte boerenham in plakjes
  • 250 gr. oude kaas, vers geraspt
  • 3 el. paneermeel
  • 12 röstirondjes
Overig
  • Ovenschaal
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snijd de onderkant van de struikjes witlof en haal aan de onderkant het binnenste (bittere) deel eruit. Snijd de struikjes in tweeën. Kook de witlof ca. 8 minuten in ruim water en wat zout. Giet de witlof af en laat 5 minuten goed uitlekken en wat afkoelen in een vergiet. Zet intussen de röstirondjes in de oven en bak ze in ca. 16 minuten goudbruin. Rol elke halve struikje in een plakje ham en leg dit in de ovenschaal. Bestrooi de hamrolletjes met de geraspte kaas en strooi daarover de paneermeel. Zet de ovenschaal in de oven en laat in ca. 10 minuten gratineren. Serveer de witlof met de röstirondjes. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: