maandag 25 oktober 2010

Spaanse boerenomelet met Turks brood

Vanavond eten we een goed gevulde omelet met een duidelijk Spaans accent door de chorizo en manchego. Verder gevuld met geroosterde paprika en groene olijven. Lekker met pide (Turks brood).
Ingredi├źnten
  • 250 gr. chorizo, in blokjes
  • 1 pot geroosterde paprika's, in korte reepjes
  • 1 potje groene olijven zonder pit
  • 4 biologische eieren
  • 100 ml. melk
  • 50 gr. bloem
  • versgemalen peper
  • 150 gr. manchego (schapenkaas uit de Spaanse Pyrene├źn), in plakken van 0,5 cm.
  • 1 pide (Turks brood), in stukken
Bereiding
Bak de chorizo in een droge koekenpan tot een behoorlijke hoeveelheid vet is vrijgekomen. Giet zo veel mogelijk van het vet af. Voeg de paprika en olijven toe en bak ze kort mee. Klop de eieren los met de melk en bloem. Breng op smaak met de peper.
Schenk het ei-mengsel in de koekenpan en laat met de deksel op de pan het geheel stollen (10-15 minuten). Leg na 5 minuten de plakjes kaas op de omelet en laat ze smelten. Snijd de omelet in stukken en serveer met het Turkse brood. Eet smakelijk!

1 opmerking:

Unknown zei

Dat ziet er lekker uit. Lijkt me redelijk simpel te maken.I'll let you know, thanks