maandag 22 november 2010

Penne met pittige bloemkool, gerookte zalm en Parmezaanse kaas

Vanavond eten we penne met zeer fijngesneden bloemkool, gerookte zalm en Parmezaanse kaas. Deze combinatie heb ik extra pittig gemaakt door het gebruik van olijfolie met rode peper.
Ingrediƫnten
  • 250 gr. penne rigate
  • 1 kleine bloemkool, in kleine roosjes
  • 15 gr. roomboter
  • 1 el. olijfolie met rode peper
  • 2 el. bloem
  • 100 ml. melk
  • 2 el. Dijon mosterd
  • 2 tl. dille
  • 200 gr. gerookte zalm, fijngesneden
  • 150 gr. Parmezaanse kaas, vers geraspt
  • (zee)zout
  • versgemalen peper
Bereiding
Kook de bloemkoolroosjes met wat zout in ca. 10 min beetgaar. Kook intussen de penne in 10 minuten al dente (beetgaar). Giet de bloemkool af en snijd de roosjes nog kleiner. Roer de boter en olijfolie erdoor. Is de boter is gesmolten, roer dan de bloem erdoor en laat even meebakken. Doe de melk erbij en roer tot er een gladde saus ontstaat. Haal de pan van het vuur en roer de zalm erdoor. Breng op smaak met de mosterd, dille, zout en peper. Roer de geraspte kaas erdoor. Meng tot slot de bloemkoolsaus met de afgegoten penne/ Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: