dinsdag 23 november 2010

Gebakken pangafilet met geroosterde worteltjes en mie

Het gerecht van vanavond heeft weer een duidelijk oosters accent. Dit combineert prima met de in de oven  geroosterde worteltjes en in boter gebakken pangafilets. Het geheel wordt gecompleteerd door de mie en wat oestersaus.
Ingrediƫnten
  • 500 gr. worteltjes, schoongemaakt en in stukken van ca. 3 cm.
  • 1 el. olijfolie
  • 125 gr. eiermie
  • 3 el. oestersaus
  • 3 teentjes knoflook, grofgehakt
  • 1 tl. citroengraspoeder
  • 2 pangaiflets, elk in 4 stukken
  • 2 el. bloem
  • (zee)zout
  • versgemalen peper
  • 25 gr. (room)boter
Bereiding
Verwarm de oven voor op 175 graden. Doe de worteltjes in een ovenschaal en besprenkel ze met de olijfolie en wat zout. Zet de ovenschaal 30 minuten in de oven. Bereid de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking. 
Bestrooi de stukken pangafilet met zout en peper. Strooi de bloem op een bord en wentel de vis door de bloem.








Verhit een gietijzeren wok zonder olie. Doe de geroosterde worteltjes erin en roerbak ze kort op hoog vuur. Zet het vuur laag en voeg de oestersaus, citroengraspoeder en knoflook toe. Laat zachtjes stoven. 








Smelt de boter in een koekenpan en bak de pangafilets op hoog vuur in ca. 6 min. goudbruin. Draai ze halverwege. Roer intussen de mie door de worteltjes. Serveer de mie met worteltjes met de gebakken pangafilets. Eet smakelijk! 

Geen opmerkingen: