maandag 20 december 2010

Milde Indiase curry met kip, paprika en sugar snaps

Curry, dat blijft toch altijd lekker. Daarom eten we vanavond maar weer eens zo'n gerecht. Deze keer heb ik gemaakt met biologische kipfilet, rode paprika en sugar snaps. Erbij heb ik witte rijst geserveerd. Ik heb het ook mild gehouden speciaal voor het kind aan tafel.
Ingrediƫnten
  • 150 gr. basmatirijst
  • 2 el. arachide-olie
  • 2 rode paprika's, in smalle reepjes
  • 200 gr. sugar snaps, schoongemaakt
  • 2 el. milde Indiase currypasta
  • 1 el. ketjap manis
  • 300 gr. biologische kipfilet, in blokjes
  • 100 ml. kokosmelk
  • 2 tl. suiker
Bereiding
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de arachide-olie in een (gietijzeren) wok. Roerbak de sugar snaps en de paprika op hoog vuur ca. 5 minuten. Roer de currypasta erdoor en bak even mee. Schenk de ketjap erbij en laat deze snel verdampen. Doe de kipfilet erbij en bak het geheel goed door. Schenk de kokosmelk erbij. Bepaal of het geheel niet te pittig voor evt. kinderen. Maak het evt. milder door de suiker toe te voegen. Serveer de curry met de rijst. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: