zondag 16 januari 2011

Broccoli-pompoensoep met hamreepjes

Vanavond eten we een romige soep gemaakt van broccoli en pompoen. Als basis voor de soep heb ik groentebouillon gebruikt. Om de soep lekker romig te maken heb ik er crème fraîche doorheen gedaan.
Ingrediënten
  • 1,5 liter groentebouillon
  • 2 grote stonken broccoli, in roosjes en de stronken in plakjes
  • 1 halve biologische pompoen, in blokjes
  • 200 ml. crème fraîche
  • versgemalen zwarte peper
  • 200 gr. gerookte achterham, in kleine stukjes
  • (stokbrood)
Extra benodigdheden
  • staafmixer
Bereiding
Kook de broccoli en de pompoen in de bouillon in ca. 10 minuten gaar. Pureer het geheel met de staafmixer. Doe de crème fraîche erbij en meng deze met de staafmixer goed met de soep. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper. Haal de pan van het vuur en roer de stukjes ham erdoor. Lekker met stokbrood. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: