Ingrediƫnten
- 100 gr. arboriorijst
- 25 gr. roomboter
- 100 ml. droge witte wijn
- 500 ml. visbouillon
- 1 halve biologische pompoen, pitten verwijderd en in dunne schijven
- 1 el. olijfolie
- 250 gr. garnalen
- 1 tl. saffraandraadjes
- 40 gr. grana padano, geraspt
- versgemalen peper
Bereiding
Verwarm de oven voor op 150 graden. Smelt de boter in een koekenpan en bak de rijst er al roerend enkele minuten in. Schenk de wijn erbij en laar de rijst deze opnemen. Roer regelmatig. Schep wat bouillon erbij en laat de rijst deze opnemen. Als de bouillon is opgenomen de volgende schep erbij doen. Herhaal dit tot de risotto beetgaar is. Dit duurt ca. 20 minuten. Roer de garnalen, saffraan erdoor en laat dit goed doorwarmen. Breng op smaak met de kaas en versgemalen peper.
Doe intussen de pompoen in een ovenschaal en verdeel de olie erover. Rooster de pompoen in 10-15 minuten gaar. Serveer de risotto met de pompoen. Eet smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten