vrijdag 14 januari 2011

Coquilles met paddenstoelenrisotto en groene asperges


Vanavond eten we heerlijke gegrilde coquilles. Ideetje van een hele goede vriendin. Ze combineren heel erg goed met de risotto met paddenstoelen. Daarbij heb ik gegrilde groene asperges geserveerd.
Ingrediƫnten
  • 320 gram schone coquilles 
  • 100 gram risottorijst
  • 25 gr. roomboter
  • 1 dl. droge witte wijn
  • ½ ltr. tuinkruidenbouillon
  • 3 sjalotjes, fijngesnipperd
  • 400 gram gemengde paddestoelen
  • 3 teentjes knoflook, grofgehakt
  • zout en peper
  • Parmezaanse kaas ( geraspt voor door de risotto en krullen om te garneren!!)
  • goede olijfolie
  • 500 gr. groene asperges
Bereiding
Smelt de roomboter in een koekenpan en fruit de sjalotjes er enkele minuten in. Fruit de knoflook kort mee. Bak de rijst al roerend enkele minuten mee. Doe de wijn in de pan en laat deze door de rijst opnemen. Schep vervolgens steeds wat bouillon erbij en laat de rijst deze al roerend opnemen. Als alle bouillon is opgenomen weer iets bouillon toevoegen. Goed blijven roeren tot de risotto gaar is. Dit duurt ongeveer 20 minuten.
Grill de groene asperges in ca. 15-20 minuten gaar. Terwijl de risotto gaar wordt, de paddestoelen in grove stukken snijden. Bak ze in een koekepan met iets olijfolie. Voeg dit aan de risotto toe als deze gaar is. Maak op smaak met zout, peper, geraspte parmesaan.
Grill de coquilles tot ze warm zijn, maar nog net niet helemaal gaar. Serveer de risotto met de coquilles en de groene asperges. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: