dinsdag 11 januari 2011

Kiprollade met roerbakgroenten in pindasaus

Vanavond eten we een kiprollade uit de oven met geroerbakte groenten (wortel, broccoli, bloemkool, boontjes) op smaak gebracht met pindasaus. Daarbij heb ik witte rijst geserveerd.
Ingrediënten
  • 1 kiprollade
  • 600 gr. roerbakgroenten, o.a. bloemkool, broccoli, winterwortel (diepvries)
  • 2 el. arachide-olie (roerbakolie)
  • diverse Indische specerijen, 1 tl van elk, zoals Laos, Djinten, Djahé, Serehpoeder
  • 1 el. geraspte kokos
  • 3 el. pindakaas
  • 50 ml. melk
  • 150 gr. basmatirijst
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg de kiprollade in een ovenschaal of braadslee en laat de rollade ca. 50 minuten in de oven goudbruin en gaar worden. Kook de rijst in 8 minuten, giet af en laat nog 10-15 minuten staan met de deksel op de pan.
Verhit de olie in een (gietijzeren) wok. Roerbak de groenten ca. 10 minuten op zeer hoog vuur. Roer de specerijen, ketjap, pindakaas, kokos en melk erdoor en warm het geheel goed door op laag vuur. Serveer de rijst met de groenten in de pindasaus. Snijd de rollade in plakken en leg deze ernaast. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: