dinsdag 25 januari 2011

Zalmfilet met sperziebonen en penne rigate

Wat eten we vanavond? Deze keer een lekker stuk in roomboter gebakken zalmfilet met boontjes en pasta. Een simpele combinatie, maar wel heerlijk!
Ingrediƫnten
  • 500 gr. sperziebonen, schoongemaakt en gehalveerd
  • 500 gr. zalmfilet
  • 30 gr. roomboter
  • 1 el. olijfolie
  • 250 gr. penne rigate
  • zeezout
  • versgemalen zwarte peper
  • 2 tl. gedroogde oregano
  • 50 gr. grana padano, geraspt
Bereiding
Kook de boontjes in wat water met een beetje zout in ca. 16 minuten beetgaar. Verhit de boter en olijfolie in een koekenpan. Snijd de zalmfilet in 3 stukken en bestrooi aan beide zijden met zout en peper. Bak de zalmfilet in 7-10 minuten net gaar. De zalm moet nog mooi sappig en lichtroze zijn. Baktijd is afhankelijk van de dikte van de zalm. Kook intussen de penne in 10 minuten al dente (beetgaar). Meng de afgegoten boontje net de penne en breng het geheel op smaak met wat zout, peper, oregano en de kaas. Serveer de zalm naast het  pasta-boontjesmengsel. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: