maandag 24 januari 2011

Curry van spitskool, ui en kipfilet

We eten vanavond een eenvoudige maaltijd met spitskool, ui en kipfilet. Het geheel heb ik lekker pittig op smaak gebracht met een milde currypasta. Om de smaak iets te verzachten heb ik kokosmelk gebruikt. Erbij heb ik witte (basmati)rijst geserveerd
Ingrediƫnten

  • 2 grote uien
  • 2 el. arachide-olie
  • 350 gr. biologische kipfilet, in kleine blokjes
  • 3 el. milde currypasta
  • 1 flinke spitskool van ca 750 gr., fijngesneden
  • 200 ml. kokosmelk
  • 150 gr. basmatirijst
Bereiding
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit een (gietijzeren) wok. Laat goed heet worden. Doe de olie er in en roerbak de ui 5-7 minuten op hoog vuur. Bak vervolgens de kipfilet al omscheppend enkele minuten mee. Roer de currypasta erdoor en bak deze kort mee. Schep de spitskool erdoor en roerbak deze mee totdat de spitskool beetgaar is. Schenk tot slot de kokosmelk erdoor en warm alles goed door. Serveer de rijst met de curry eroverheen. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: