vrijdag 4 februari 2011

Kipschnitzel met bloemkool en geroosterde krieltjes

Vanavond eten we weer een kipschnitzel. Geen grote platte stukken, maar lange repen. Heerlijk dubbel gepaneerd en goed gekruid met kerriepoeder. Daarbij eten we in de oven geroosterde mini krieltjes en heel simpel wat beetgaar gekookte bloemkool.
Ingrediƫnten
  • 400 gr. biologische kipfilet, in 6 repen
  • 2 eieren
  • 10 el. paneermeel of fijngemalen broodkruim
  • 2 el. kerriepoeder
  • 1 tl. zeezout
  • 40 gr. ongezouten roomboter
  • 4 el. olijfolie
  • 1 kleine bloemkool, in roosjes
  • 600 gr. minikrieltjes
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Doe de krieltjes in een ovenschaal (bij voorkeur met antiaanbaklaag), bestrooi ze ruim paprikapoeder en verdeel 2 el. olijfolie erover. Zet de ovenschaal in de voorverwarmde oven en laat de krieltjes in 25 minuten goudbruin worden. Kook de bloemkoolroosjes met weinig water in ca. 12 minuten beetgaar. Doe de eieren in een diep bord een klop ze los met een vork. Meng de paneermeel met het zout en kerriepoeder en strooi dit uit op een plat bord. Haal elk stuk kip door het ei en daarna door de paneermeel, weer door het en nog een keer door de paneermeel. Verhit in een ruime koekenpan de boter met de olijfolie. Bak de kiprepen  in ca. 12 minuten halfhoog vuur goudbruin. Keer ze halverwege. Serveer het geheel evt. met wat mayonaise of tomatenketchup. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: