zondag 6 februari 2011

Pasta met tomaten-gorgonzolasaus

Wat eten we vanavond? Deze keer is het weer eens tijd voor een lekkere verse pastasaus. Op basis van verse roma-tomaten met ui, knoflook en rode wijn. Lekker stevig doordat de saus in ruim 45 minuten is ingekookt. Om de saus nog een lekker pittig accent mee te geven heb ik er gorgonzola doorheen gedaan. Deze geeft de saus ook nog een romige structuur.
Ingrediƫnten
  • 1 grote ui, in dunne halve ringen
  • 4 teentjes knoflook, grofgehakt
  • 3 el. olijfolie
  • 50 ml. rode wijn 
  • 750 gr. roma-tomaten
  • zeezout
  • 250 gr. biologische schelpjespasta
  • 200 gr. gorgonzola, in stukjes
  • versgemalen zwarte peper
Bereiding
Verhit de olie in een ruime (koeken)pan en fruit de ui in 10-15 minuten zacht en goudbruin. Ontvel de tomaten en snijd ze in blokjes. Fruit de knoflook kort mee met de ui. Schenk de wijn erbij en laat deze snel verdampen.  Deo de toamtenblokjes erbij met een beetje zout en laat het geheel onder af en toe roeren in ca. 45 minuten inkoken tot een mooie saus. Kook intussen de pasta in 12 minuten al dente (beetgaar). Roer de blokjes gorgonzola door de saus en laat de kaas smelten. Breng op smaak met de peper. Meng tot slot de pasta met de saus. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: