donderdag 3 februari 2011

Paella met tilapia, garnalen, paprika en tuinerwten

Vanavond eten we weer eens een lekkere paella. Deze keer goed gevuld met een gele en rode paprika, (biologische) tuinerwten en een ruime hoeveelheid tilapia en grote garnalen. De saffraan uit Marokko zorgt voor het geurige accent.
Ingrediƫnten
  • 25 gr. roomboter
  • 1 el. olijfolie
  • 175 gr. arboriorijst
  • 50 ml. witte wijn
  • 500 gr. groentebouillon
  • 1 rode paprika, in dunne, gehalveerde repen
  • 1 gele paprika, in dunne, gehalveerde repen
  • 225 gr. biologische tuinerwten (diepvries)
  • 300 gr. tilapiafilet, in blokjes
  • 200 gr. grote garnalen
  • 1 tl. saffraandraadjes
  • versgemalen zwarte peper
Bereiding
Verhit de boter en de olie in een ruime koekenpan met dikke bodem. Bak de rijst enige minuten al omscheppend. Giet de wijn erbij en laat deze langzaam door de rijst opnemen. Schep wat bouillon erbij en laat deze al roerend door de rijst opnemen. Herhaal dit tot de bouillon op is of de rijst beetgaar. Dat duurt ca. 20 minuten. Doe na ca. 15 minuten de vis erbij en laat deze gaar worden. Doe vervolgens de saffraandraadjes, paprika en tuinerwten erbij en laat deze goed meewarmen. Breng op smaak op de versgemalen peper. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: