maandag 28 februari 2011

Pipe rigate met kip, rucolapesto en tomaatjes

Vanavond eten we een eenvoudige pastamaaltijd. Deze keer met een pesto van rucola (uit een potje), stukjes gebakken biologische kipfilet en trostomaatjes. Eenvoudig en snel klaar, maar wel zeer smakelijk.
Ingrediƫnten
  • 400 gr. kipfilet, in kleine blokjes
  • 2 el. olijfolie
  • 250 gr. pipe rigate
  • 2 teentjes knoflook
  • rucolapesto, potje a 190 gr.
  • 8 kleine trostomaatjes, in vieren
  • zeezout
  • versgemalen zwarte peper
Bereiding
Kook de pipe rigate in ruim water met wat zeezout in 9 minuten al dente (beetgaar). Verhit intussen in een ruime koekenpan de olijfolie. Bak de kipfilet op hoog vuur in ca. 5  minuten goudbruin. Haal de pan van  het vuur. Pers de knoflook erboven uit en roer deze samen met de pesto door de stukjes gebakken kipfilet. Schep de tomatenpartjes erdoor. Giet de pasta af en doe deze in de koekenpan. Roer goed door en breng het geheel op smaak met versgemalen zwarte peper. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: