Ingrediƫnten
- 300 gr. pangasiusfilets
- 2 eieren
- 3 el. bloem
- 50 gr. paneermeel of broodkruim*
- 50 gr. Parmezaanse kaas, vers geraspt
- zeezout
- versgemalen zwarte peper
- 8 el. olijfolie
- 600 gr. gekruide aardappeltjes in de schil, voorgekookt
- 500 gr. biologische roerbakgroenten, bv. broccoli, wortel, tuinerwten etc (diepvries)
- 2 el. chilisaus
* Maak broodkruim van oude droge sneetjes brood en verkruimel die in de keukenmachine
Bereiding
Verwarm de oven voor op 175 graden. Snijd de vis in repen van 3 bij 10 cm. Meng het broodkruim met de kaas en wat en peper. Schep het mengsel op een plat bord. Schep de bloem op een ander plat bord. Klop de eieren los in een diep bord. Haal de stukken vis eerst door de bloem, daarna door het ei en daarna door het broodkruim. Als er voldoende ei en broodkruim over is, kan je de vis nog een keer door ei en broodkruim halen voor een extra dik krokant laagje.
Doe de aardappelpartjes in een ovenschaal en schenk er 2 el. olijfolie over. Rooster ze in de voorverwarmde oven in ca. 20 minuten goudbruin.
Verhit 4 el. olijfolie in een ruime koekenpan en bak daar de vissticks aan beide ca. 4 minuten. Verhit in een andere koekenpan 2 el. olijfolie en roerbak daarin de groenten, tot ze door en door warm, maar nog wel knapperig zijn. Meng de chilisaus met de groenten.. Serveer alles op de borden. Eet smakelijk
Geen opmerkingen:
Een reactie posten