zaterdag 2 april 2011

Thaise curry met kip, paprika en sugar snaps

Vanavond eten we weer eens een heerlijke Thaise curry. Niet te pittig, omdat het dan minder geschikt is voor zoonlief. Met veel verse, knapperige groenten en kokosmelk en limoensap. En natuurlijk afgemaakt met verse koriander. En door de kleuren ziet het er nog leuk uit ook
Ingrediƫnten
  • 150 gr. basmatirijst
  • 2 el. arachide-olie
  • 300 gr. biologische kipfilet, in blokjes
  • 2 grote rode paprika, in halve smalle reepjes
  • 200 gr. sugar snaps, schoongemaakt
  • 1 el. milde currypasta
  • 200 ml. kokosmelk
  • sap van 1 limoen
  • 2 el. verse koriander, gehakt
Bereiding
Kook de rijst in 8 minuten, giet af en laat vervolgens minimaal 10 minuten staan met deksel op de pan. Verhit een gietijzeren wok op zeer hoog vuur. Schenk de olie erin en roerbak de kipfilet met de groenten op hoog vuur gedurende 5-7 minuten. Roer de currypasta erdoor en laat op laag vuur even doorbakken. Schenk de kokosmelk en het limoensap erin en laat met een deksel op de wok nog even zachtjes pruttelen. Breng indien nodig op smaak met wat zeezout. Schep tot slot de koriander erdoor. Schep de rijst op de borden en het currymengsel eroverheen. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: