maandag 11 april 2011

Tonijnburgers met bloemkool en aardappelen

Vanavond eten we tonijnburgers, gemaakt met tonijn uit blik, eieren, paneermeel, mosterd, dille, zout en peper. Daarbij heb ik iets echt Hollands geserverd: gekookte bloemkool en gekookte aardappelen. Over de bloemkool heb ik nog wat geraspte kaas gestrooid.
Ingrediƫnten
  • 700 gr. aardappelen, geschild en in vieren
  • 1 bloemkool, in  roosjes
  • 2 blikjes MSC tonijn in olijfolie
  • 2 tl.gedroogde dille
  • 2 tl. Dijon mosterd
  • zeezout
  • versgemalen zwarte peper
  • 2 eieren
  • 6 el. paneermeel
  • 25 gr. roomboter
  • 1 el. olijfolie
  • 75 gr. extra belegen boerenkaas, geraspt
Bereiding
Kook de aardappelen in ca. 14 minuten gaar en de bloemkool in ca. 10 minuten. Meng met een vork de tonijn met de dille, mosterd, zout en peper. Roer de eieren en paneermeel erdoor. Maak er platte burgers van. Verhit de roomboter en de olijfolie in een koekenpan. Bak de burgers in het vet goudbruin. Leg de tonijnburgers met de aardappelen en bloemkool op de borden en bestrooi de bloemkool met de geraspte kaas, Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: