woensdag 13 april 2011

Rijst met chorizo, puntpaprika en ananas

Vanavond eten we een combinatie van pittige Spaanse worst en zoete ananas en paprika. Een geslaagde combinatie, al zeg ik het zelf. Het zier leuk uit en is lekker snel klaar.
Ingrediƫnten
  • 250 gr. chorizo, in blokjes
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 (zoete) puntpaprika's, in stukjes
  • 1 ananas, schoongemaakt en in blokjes (bewaar het sap)
  • 150 gr. (basmati) rijst
Bereiding
Kook de rijst in volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bak de chorizo met de ui in een droge koekenpan op middelhoog vuur gedurende ca. 10 minuten. Voeg de paprika toe en bak deze enkele minuten mee. Voeg de ananasblokjes toe met evt. het ananassap. Breng op smaak met wat versgemalen zwarte peper. Schep de rijst op de borden en daaroverheen het worst-groentemengsel. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: