zaterdag 30 april 2011

Asperges met zalmfilet

Vanavond eten we het seizoensproduct van nu: witte asperges. Wat is het toch altijd weer een feest om hiervan te kunnen genieten. Deze keer heel eenvoudig met alleen een stukje in roomboter rosé gebakken zalmfilet. Simpel eten is vaak toch het lekkerst. Als je alleen de asperges met de zalm niet genoeg vindt, serveer er dan wat gekookte aardappeltjes bij.
Ingrediënten
  •  1 kg. witte asperges
  • 50 cm. kooktouw
  • 400 gr. zalmfilet, in 3 stukken
  • 25 gr. roomboter
Bereiding
Snijd de 2-3 cm van de onderkant van de asperges af. Schil de asperges goed. Met name het onderste gedeelte  wat dikker schillen. Breng een (asperge)pan met water aan de kook. Bind de asperges samen met het stuk kooktouw en zet het pakketjes rechtop in de pan. Alleen de kopjes moeten boven het water uitsteken. Kook de asperges in ca. 15-20 minuten gaar. Verhit intussen de roomboter in een koekenpan en bak de zalmfilet in 3-5 minuten rondom. De binnenkant moet mooi rosé blijven. Bestrooi de zalmfilets met wat zeezout en versgemalen peper. Serveer de asperges met de zalmfilets. Eet smakelijk! 

Geen opmerkingen: