zondag 1 mei 2011

Tagliatelle met verse pesto, champignons en kipfilet

Vanavond eten we tagliatelle met een heerlijke zelfgemaakte pesto. Verder gevuld met gebakken champignons en stukjes kipfilet. Ik heb deze maaltijd gecompleteerd met een tomaten-mozzarellasalade. Heerlijk buiten op het terras gegeten met een goed glas koele Sauvignon blanc uit Nieuw Zeeland.
Ingrediƫnten

- pesto

  • 30 gr. basilicumblaadjes
  • 4 el. extra vergine olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 30 gr. Pecorino Romano, geraspt
  • 1 el. pijnboompitten
  • zout
- salade
  • 6 kleine trostomaten, in stukjes
  • 1 bol mozzarella, in blokjes
  • 2 el. extra vergine olijfolie
  • 1 el. wittewijnazijn 
- tagliatelle
  • 2 el. olijfolie
  • 300 gr. (biologische) kipfilet, in blokjes
  • 250 gr. champignons, in stukjes
  • 250 gr. tagliatelle

Bereiding
Maak de pesto volgens het basisrecept.
Meng de tomaten, mozzarella, olijfolie en wijnazijn tot een salade. Breng op smaak met wat (zee)zout en versgemalen zwarte peper. 
Verhit de olijfolie in een ruime koekenpan en bak de kipfilet en de champignons ca. 7 minuten. Kook intussen de de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking al dente (beetgaar). Haal de koekenpan van het vuur en roer de pesto door het kip-champignonmengsel. Doe tot slot de afgegoten tagliatelle in de koekenpan en meng deze goed met de rest. Breng op smaak met (zee)zout en versgemalen zwarte peper. Serveer de tagliatele met de salade. Eet smakelijk!

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Een erg lekker recept, combineert goed met de wijn, het terras en het juiste gezelschap ;-)

L&A

Anoniem zei

Was inderdaad heel erg lekker!
Hebben er van genoten!

A&L