maandag 23 mei 2011

Limoenrijst met gerookte zalm en boontjes

Vanavond eten we rijst met sperziebonen en gerookte zalm op smaak gebracht met limoensap en peterselie. Een heerlijk fris gerecht dat je eventueel ook koud als salade kunt serveren. En binnen een half uur op tafel.
Ingrediƫnten
  • 600 gr. sperziebonen, schoongemaakt en gehalveerd
  • 160 gr. pandanrijst
  • 200 gr. gerookte zalm, in kleine stukjes
  • sap van 2 limoenen
  • 2 el. extra vergine olijfolie
  • 3 el. fijngehakte platte peterselie
  • (zee)zout
  • versgemalen zwarte peper
Bereiding
Kook de sperziebonen in ca. 12 minuten beetgaar. Kook intussen de rijst 8 minuten, giet af en laat nog ca. 10 minuten staan met deksel op de pan. Klop een dressing van limoensap, olijfolie, peterselie, zout en peper. Roer de boontjes en de rijst door elkaar en meng dit met de dressing. Doe de zalm erbij en roer goed door. Breng evt. op smaak met zout en peper. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: