dinsdag 31 mei 2011

Zomerse maaltijdsalade

Vanavond eten we een goed gevulde zomerse salade. Heerlijk met tonijn, aardappeltjes, bietjes, icebergsla, Parmezaanse kaas en spekjes. Met zomerse temperaturen ideaal om snel klaar te maken en in de tuin of op balkon/dakterras op te eten.

Ingrediƫnten
  • 300 gr. aardappelschijfjes, in stukjes
  • 2 blikjes MSC tonijn in olie
  • 400 gr. rode bietjes, grofgeraspt
  • halve krop icebergsla, in dunne reepjes
  • 200 gr. biologische spekreepjes
  • 100 gr Parmezaanse kaas, geschaafd
  • 6 el. extra vergine olijfolie
  • 2 zakjes gekruide croutons
Bereiding
Bak de spekjes uit in een droge koekenpan. Meng de overige ingrediƫnten behalve de croutons in een grote schaal. Roer er tot slot uitgebakken spekjes door. Breng op smaak met de olijfolie en zeezout en versgemalen zwarte peper. Roer tot de slot de croutons erdoor. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: