maandag 16 mei 2011

Schelpmacaroni met zalmkomkommersaus

Vanavond eten we pasta met een saus van komkommer, tomaat, roomkaas, zalm en dille. Door het gebruik van de komkommer is de smaak fris en verrassend. Het geheel is redelijk snel klaar te maken.
Ingrediƫnten
  • 250 gr. biologische schelpmacaroni
  • 2 el. olijfolie
  • 2 komkommers, geschild en in blokjes
  • 4 tomaten, in blokjes
  • 200 gr. roomkaas
  • 300 gr. zalmfilet, in kleine blokjes
  • 15 gr. verse dille, gehakt
  • zeezout
  • versgemalen zwarte peper

Extra benodigdheden
  • Staafmixer
Bereiding
Verhit de olie in een koekenpan en bak de tomaten en komkommer gedurende 10 minuten met wat zeezout. Kook intussen de pasta in ca. 11 minuten al dente (beetgaar). Pureer de groenten met de staafmixer. Roer de roomkaas erdoor en laat deze onder roeren met een garde smelten. Warm goed door. Haal de pan van het vuur en roer de zalm en de dille erdoor. Breng op smaak met zeezout en peper. Roer de pasta door de saus en serveer. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: