dinsdag 17 mei 2011

Rijst met runderchipolata en paprika

Vanavond eten we een mix van paprika met stukjes runderchipolata (worstjes) met rijst. Ik heb het gerecht  gecompleteerd met gebakken ui en knoflook en op smaak gebracht met tomatenpuree en oestersaus.
Ingrediƫnten
  • 180 gr. basmatirijst
  • 2 el. olijfolie
  • 2 uien, in halve ringen
  • 5 biologische runderchipolata, in kleine stukjes
  • 3 teentjes knoflook, grofgehakt
  • 3 paprika's (rood, groen en geel), in blokjes
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 2 el. oestersaus
  • droge witte wijn
Bereiding
Kook de rijst in 8 minuten gaar, giet af en laat nog 10-15 minuten staan met deksel op de pan. Verhit intussen de olie in een ruime koekenpan en fruit de ui ca. 5 minuten. Bak de stukjes worst mee tot ze bruin zijn. Fruit de knoflook kort mee en voeg de paprika toe. Bak het geheel onder af en toe roeren ca. 5 minuten. Roer de tomatenpuree en de oestersaus erdoor en voeg tot slot een scheut witte wijn toe. Breng aan de kook en laat de alcohol verdampen. Breng het geheel op smaak met zeezout en versgemalen zwarte peper. Serveer met de rijdt. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: