Ingrediƫnten
- 250 gr. penne rigate
- 300 gr. harictos verts
- 2 blikjes tonijn in olie
- 1 potje groene olijven, zonder pit
- 1 potje Kalamata olijven, zonder pit, gehalveerd
- 1 potje zongedroogde tomaten, in stukjes
- 6 trostomaten, in stukjes
- 1 bol mozzarella, in blokjes
Dressing
- 4 el. mooie Italiaanse olijfolie
- sap van 1 limoen
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 2 tl. Dijon mosterd
Bereiding
Kook de pasta in 10 minuten al dente (beetgaar). Maak intussen een dressing van de ingrediƫnten. Breng op smaak met (zee)zout en versgemalen zwarte peper. Kook de haricots verts in 8 minuten beetgaar. Giet de pasta en haricots verts af, doe ze in een ruime schaal en roer de dressing erdoor. Laat ca. 10 minuten intrekken en afkoelen. Roer halverwege nog eens goed door. Meng de tomaten, olijven, tonijn, zongedroogde tomaten met de pasta. Breng indien nodig op smaak met (zee)zout en versgemalen zwarte peper. Laat nog ca. 10 minuten intrekken. Roer voor het serveren het geheel nog eens goed door en schep de salade op de borden. Eet smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten