zondag 12 juni 2011

Kalkoen saltimboca met asperges en Opperdoezer ronde

Vanavond eten we weer eens asperges, het kan nog. Deze keer heb ik ze gecombineerd met kalkoen saltimboca (met salie en parmaham) en heerlijke Opperdoezer aardappelen. De aardappelen heb ik uiteraard gekookt en gegeten in hun ragfijne schilletje.
Ingrediƫnten
  • 3 kalkoenfilets
  • 3 plakken Parmaham
  • 5 blaadjes verse salie
  • 2 el. olijfolie
  • 600 gr. Opperdoezer ronde (aardappelen)
  • 800 gr. witte asperges, geschild
Bereiding
Leg de plakjes Parmaham naast elkaar en leg op elk plakje twee blaadjes salie. Leg daarop de kalkoenfilets en bestrooi ze met (zee)zout en versgemalen zwarte peper. Rol ze op en prik de rolletjes vast met cocktailprikkers. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de kalkoenfilets in 6-8 minuten aan alle kanten gaar en goudbruin. Kook de aardappelen in ruim kokend water met wat zout in 17 minuten gaar. Kook de asperges in ca. 12 minuten gaar. Laat de gekookte asperges uitlekken op een schone theedoek. Serveer de aardappelen, gehalveerd, met de asperges en de kalkoen. Eet smakelijk! 

Geen opmerkingen: