dinsdag 14 juni 2011

Zuurkoolschotel met pangafilet en druiven

Vanavond eten we deze verrassende ovenschotel op basis van zuurkool. Ik heb de biologische zuurkool gecombineerd met pangafilet, witte druiven en crème fraîche. Het geheel heb ik verder nog op smaak gebracht met Parmezaanse kaas.
Ingrediënten
  • 500 gr. biologische zuurkool
  • 2 pangafilets
  • 250 gr. pitloze witte druiven, gehalveerd
  • 200 ml. crème fraîche
  • 25 gr. Parmezaanse kaas, geraspt
Bereiding
Kook de zuurkool in 15 minuten beetgaar. Verwarm intussen de oven voor op 200 graden. Vet een ovenschaal in met wat boter en leg de pangafilets naast elkaar op de bodem van de ovenschaal. Bestrooi ze met wat zeezout en versgemalen zwarte peper. Leg de helft van de gekookte zuurkool op de vis en strijk deze glad met een vork. Klop de crème fraîche los en verdeel de helft over de zuurkool. Strooi vervolgens de helft van de druiven en de Parmezaanse kaas erover. Verdeel vervolgens de andere helft van de zuurkool erover en daarna de crème fraîche, druiven en Parmezaanse kaas. Strooi er tot slot nog wat zeezout en versgemalen zwarte peper over. Zet de ovenschaal in de oven en laat in 15 minuten de vis gaar en het geheel warm worden. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: