vrijdag 10 juni 2011

Perle (pastapakketjes) met broccoli, rivierkeeftjes en kruidenkaas

Vanavond een regenachtige avond, dus maar wat steviger eten: een goedgevulde pastamaaltijd. Deze keer heb ik gekozen voor verse perle met basilicum en pijnboompitten in combinatie met geroerbakte broccoliroosjes en  oranje paprika. Daarbij rivierkreeftjes gemarineerd in knoflook en op smaak gebracht met kruidenkaas. Makkelijk en redelijk snel klaar te maken.
Ingrediƫnten
  • 3 el. olijfolie
  • 1 oranje paprika, in stukjes
  • 400 gr. broccoli, in kleine roosjes
  • 200 gr. rivierkreeftjes in knoflookmarinade
  • 1 bakje Boursin Cuisine met knoflook en fijne kruiden
  • 500 gr. verse perle, bv. met basilicum en pijnboompitten (andere variant naar keuze)
Bereiding
Verhit de olie in een (gietijzeren) wok en roerbak de paprika en de broccoliroosjes op hoog vuur gedurende 5-10 minuten. Kook intussen de perle in 6 minuten gaar. Roer de rivierkreeftjes en de Bourisn door de groenten en laat het geheel enkele minuten zachtjes goed doorwarmen. Breng op smaak met zeezout en versgemalen zwarte peper. Meng de perle met het groentemengsel en serveer. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: