woensdag 8 juni 2011

Gebakken pangafilet met in de schil geroosterde krieltjes en rode kool

Vanavond eten we weer eens een variant op de oer-Hollandse maaltijd: aardappels, vlees en groente. De aardappels zijn krieltjes in de schil die ik in de oven heb geroosterd. Als groente heb ik rode kool met appeltjes (uit de diepvries). In plaats van vlees heb ik stukken pangafilet in roomboter gebakken. Een lekkere combinatie.
Ingrediƫnten
  • 500 gr. krieltjes in de schil
  • 3 el. olijfolie
  • 2 pangafilets, in 8 stukken gesneden
  • 5 el. bloem
  • (Dijon) mosterd
  • (zee)zout
  • versgemalen zwarte peper
  • 30 gr. (room)boter
  • 450 gr. biologische rode kool met appeltjes (diepvries)
Bereiding
Kook de aardappeltjes in ca. 12 minuten gaar in een pan met water of in 8 min. in de magnetron op 600 Watt. Verwarm de oven voor op 200 graden. Doe de gare aardappeltjes met 2 el. olijfolie in een ovenschaal en laat ze in ca. 20 minuten goudbruin worden in de oven. Schep ze regelmatig om. Verwarm de rode kool intussen op laag vuur. Smeer de pangafilets aan een kant in met wat mosterd en bestrooi ze met zout en peper. Schep de bloem op een bord en wentel de stukken vis  erdoor, zodat ze aan alle kanten goed bedekt zijn. Verhit de boter en 1 el. olijfolie in een koekenpan en bak de pangafilets op hoog vuur goudbruin. Niet langer dan 5 minuten, anders wordt de vis droog. Verdeel de aardappeltjes met de rode kool en vis over de borden en bestrooi de aardappeltjes met wat zeezout. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: