dinsdag 7 juni 2011

Spinazierijst met magor en zalmburgers

Vanavond eten we deze mix van rijst met spinazie en magor. Dat laatste is een combinatie van mascarpone en gorgonzola. Daarbij lekker krokant gebakken zalmburgers.
Ingrediƫnten
  • 150 gr. (pandan)rijst
  • 450 gr. biologische bladspinazie (diepvries), ontdooid
  • 150 gr. magor, in stukjes
  • 2 blikjes zalm, uitgelekt en ontdaan van de graten en wervels
  • 2 eieren
  • 4 el. paneermeel
  • 3 tl. gedroogde dille
  • (zee)zout
  • versgemalen zwarte peper
  • 2 el. olijfolie
Bereiding
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng in een schaal of kom de zalm, eieren, paneermeel, dille, zout en peper. Maak er 3 ballen van en druk deze plat tot 'burgers'. Verhit de olie in een koekenpan en bak de zalmburgers aan beide zijden goudbruin. Verwarm intussen de spinazie, roer de riist en magor erdoor. Breng op smaak met peper. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: