zaterdag 4 juni 2011

Pastasalade met gegrilde paprika en geitenkaas

Vanavond eten we weer een zomerse pastasalade. Dat mag ook wel met temperaturen tussen de 25 en 30 graden. Lekker fris van smaak en snel klaar. Naast de gegrilde paprika en oude geitenkaas zitten er ook nog zwarte Taggia olijven door. De dressing is op basis van mosterd en vers limoensap.
Ingrediƫnten
  • 250 gr. penne rigate
  • 1 pot gegrilde rode paprika
  • 1 potje Taggia olijven
  • 300 gr. oude geitenkaas, in blokjes
voor de dressing
  • 3 el. extra vergine olijfolie
  • sap van 2 limoenen
  • 2 tene knoflook, geperst
  • 2 tl Dijon mosterd
  • (zee)zout
  • versgemalen zwarte peper
Bereiding
Kook de penne in 8 minuten al dente (beetgaar). Maak intussen de dressing door aklle ingredienten met een garde goed door elkaar te kloppen. Doe de hete afgegoten penne in een schaal en roer de dressing erdoor. Snijd de paprika in stukjes en roer deze met de olijven door de pasta. Laat afkoelen. Roer tot slot de kaas erdoor en breng op smaak met (zee)zout en versgemalen zwarte peper. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: