zondag 18 september 2011

Pannenkoeken (spek en naturel)




Vanavond eten we heerlijke zelfgebakken pannenkoeken. Zowel met als zonder spek. Natuurlijk met stroop en poedersuiker. Maar ook belegd met champignons met chilisaus en knoflook.
IngrediĆ«nten (4 spekpannenkoeken en 5 naturel)*
  • 200 gr. pannenkoekenmix
  • 500 ml. melk
  • 2 eieren
  • zout
  • 12 plakjes Zeeuws spek
  • margarine
  • 125 gr. champignons, in plakjes
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 3 el. chilisaus
  • 2 teentjes knoflook

* voor 1 volwassene en 1 kind.
Bereiding
Meng de pannenkoekenmix met de melk en de eieren en wat zout tot een mooi beslag. Verhit in 2 koekenpannen een klontje margarine. Schep 1 soeplepel wat beslag erin en laat dit over de hele bodem lopen door de pan te in de lucht te draaien. gebruik niet te veel beslag, zo krijg je mooie dunne pannenkoeken. Keer de pannenkoek zodra hij aan de onderkant goudbruin is. Gebruik voor de spekpannenkoeken minder margarine. Laat eerst 3 plakjes spek naast elkaar kort bakken en verdeel dan het beslag erover.
Houd de pannenkoeken warm op een bord in de oven op ca. 75-100 graden.
Bak de champignons in wat olijfolie gedurende ca. 5-10 minuten, roer de tomatenpuree, chilisaus en geperste knoflook erdoor. Serveer de champignons als vulling bij de pannenkoeken, naast de stroop, suiker, kaas of wat je ook maar wilt... Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: