maandag 19 september 2011

Rijk gevulde paella

Vanavond eten we paella op mijn manier. Deze Spaanse rijstschotel heb ik rijk gevuld met kip, zeevruchten, chorizo, paprika en erwten. Het geheel heb ik op smaak gebracht met wat witte wijn, ruim knoflook en saffraan.
Ingrediƫnten*
  • 150 gr. witte rijst
  • 1 chorizo worst, in blokjes
  • 2 rode paprika's, in gehalveerde reepjes
  • 1 biologische kipfilet, in blokjes
  • 50 cl. droge witte wijn
  • 1 zakje saffraandraadjes
  • 3 tenen knoflook, grof gehakt
  • 200 gr. verse doperwten (uit de schil)
  • 150 gr. fruits de mer (gekookt)
  • (zee)zout
  • versgemalen zwarte peper

* voor 2 volwassenen.
Bereiding
Kook de rijst in 8-10 minuten gaar. Kook de doperwten volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bak de chorizo in een droge koekenpan ca. 5 minuten. Roerbak de paprika en kipfilet 5 minuten mee. Blus af met de witte wijn en laat deze onder af en toe roeren verdampen. Schep de saffraan en knoflook erdoor en bak deze kort mee. Roer er tot slot de rijst, doperwten en fruits de mer door en laat goed doorwarmen. Breng op smaak met zout en peper. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: