zaterdag 17 september 2011

Kaasschnitzel met gebakken krieltjes en tomatensalade

Vanavond eten we een lekker stuk gebakken, gepaneerde pittige kaas. Daarbij mooi goudbruin gebakken krielaardappeltjes en een eenvoudige tomatensalade. Snel klaar en ook voor kinderen een traktatie.
Ingrediƫnten*
  • 450 gr. voorgekookte krielaardappeltjes
  • 50 gr. (bak)margarine
  • 1 bakje Tasty Tom tomaatjes
  • 2 el. mooie olijfolie
  • (zee)zout
  • versgemalen zwarte peper
  • 2 dikke plakken oude kaas (ca. 2 cm per stuk)
  • 1 ei
  • 12 el. paneermeel

* voor 1 volwassene en 1 kind.
Bereiding
Snijd de tomaatjes in vieren en meng deze met de mooie olijfolie, zout en peper. Verhit 35 gr. margarine in een koekenpan en bak de krieltjes in ca, 10 minuten mooi goudbruin op middelhoog vuur. Schep of schud regelmatig om. Doe het ei in een diep bord en klop het los. Schep het paneermeel op een plat bord. Paneer de stukken kaas rondom door ze eerst door het ei te halen en daarna door het paneermeel en vervolgens nog een keer door het ei en daarna paneermeel. Zorg ervoor dat het stuk kaas goed bedekt is met paneermeel. Verhit de rest van boter in een kleine koekenpan en bak de stukken kaas op middelhoog vuur in ca. 5 minuten goudbruin. Draai regelmatig en bak ook de smalle kanten van de kaas. De kaas zelf moet net een beetje zacht zijn. Serveer de kaasschnitzel met de aardappeltjes en tomatensalade op de borden. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: