vrijdag 9 september 2011

Rijst met gehaktballetjes en paprika en ui.

Vanavond eten we een eenvoudige rijstmaaltijd. Deze keer heb ik ui en paprika gebakken met ruim knoflook. Het geheel heb ik op smaak gebracht met wat aceto balsamico, oregano, zout en peper. Daarbij heb ik kleine gehaktballetjes geserveerd van biologisch rundvlees.
Ingrediƫnten*
  • 150 gr. pandanrijst
  • 2 el. olijfolie
  • 2 grote uien, in dunne halve ringen
  • 20 gr. (room)boter
  • 12 biologische rundergehaktballetjes
  • 1 gele paprika, in dunne reepjes
  • 2 oranje paprika's, in dunne reepjes
  • 4 tenen knoflook, grof gehakt
  • 2 el. aceto balsamico
  • 2 tl. gedroogde oregano
  • (zee)zout
  • versgemalen zwarte peper
* voor 1 volwassenen.
Bereiding
Verhit de olijfolie in en ruime koekenpan en fruit de ui op laag vuur gedurende ca. 5 minuten. Bak in een andere koekenpan de gehaktballetjes in wat (room)boter mooi bruin. Kook intussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg de paprikareepjes toe aan de ui en bak onder af en toe omscheppen ca. 5 minuten mee. Doe de knoflook erbij en bak deze kort mee. Roer de aceto balsamico erdoor en laat deze verdampen. Breng op smaak met de oregano, (zee)zout en versgemalen zwarte peper. Voeg tot slot de gehaktballetjes toe. Doe de rijst op de borden en schep daarover de balletjes met de paprika/uimengsel. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: