zaterdag 10 september 2011

Zeewolf in parmaham met gebakken krieltjes en zeewiersalade

Vanavond eten we eens iets heel anders. Een lekker stukje zeewolffilet omwikkeld met Parmaham en gebakken in roomboter. Daarbij krielaardappeltjes in de schil ook gebakken in roomboter en een heerlijk frisse zeewiersalade.
Ingrediƫnten*
  • 2 zeewolfhaasjes  van 100 gram per stuk
  • 4 plakken Parmaham
  • 500 gr. krielaardappeltjes in de schil, gekookt
  • 50 gr. roomboter
  • 2 grote tenen knoflook, grof gehakt
  • 2 el. olijfolie
  • (zee)zout
  • versgemalen zwarte peper
  • 200 gr. zeewiersalade

* voor 2 volwassenen.
Bereiding
Omwikkel elk zeewolfhaasje met 2 plakken Parmaham. Doe de tweede plak in de andere richting dan de eerste. Verhit 15 gr. roomboter met 1 el. olijfolie en bak de vis in ca. 8 minuten gaar. Keer halverwege. Bak intussen de krieltjes in de resterende roomboter met 1 el. olijfolie in ca. 8 minuten goudbruin. Schep regelmatig om. Bak de laatste minuut de knoflook mee. Leg de aardappeltjes met knoflook, de zeewolf en zeewiersalade op de borden. Strooi wat zeezout over de krieltjes en wat zeezout en versgmalen zwarte peper over de krieltjes. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: