woensdag 7 september 2011

Spaghetti met gerookte kip, Italiaanse kaas en salie

Vanavond eten we een eenvoudige spaghettimaaltijd. Lekker met wat reepjes gerookte kip, ui, knoflook, verse salie en tijm en veel Italiaanse kaas. Als groente heb ik er een simpele tomatensalade bij geserveerd.
Ingrediƫnten*
  • 300 gr. spaghetti 
  • 1 grote ui, fijn gesnipperd
  • 3 el. olijfolie
  • 1 dl. witte wijn
  • 4 teentjes knoflook, grof gehakt
  • 250 gr. gerookte kip, in dunne reepjes
  • 10 blaadjes verse salie, fijn gehakt
  • 2 el. verse tijmblaadjes
  • 75 gr. Parmezaanse kaas, vers geraspt
  • 100 gr. Pecorino Romano, vers geraspt
  • (zee)zout
  • versgemalen zwarte peper

* voor 2 volwassenen.
Bereiding
Verhit de ui in een ruime koekenpan en fruit de ui op hoog vuur in ca. 8 minuten goudbruin. Schep regelmatig om. Kook intussen de spaghetti in ca. 10 minuten al dente (beetgaar). Fruit de knoflook heel kort mee en blus meteen af met de witte wijn. Zet het vuur laag en doe de kipreepjes erbij. Warm goed door. Roer de kruiden en kaas erdoor. Giet de spaghetti af en schep deze door het kaasmengsel. Breng op smaak met zout en peper. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: