zondag 11 september 2011

Vegetarische lasagne

Vanavond eten we een lasagne zonder vlees of vis. Lekker met courgette, ui, tomaat en knoflook. Op smaak gebracht met rode wijn, paprikapoeder, mosterd en een beetje kaneel. Uiteraard vormt een lekkere hoeveelheid pittige kaas de toplaag van de lasagne.
Ingrediƫnten*
  • 2 el. olijfolie
  • 1 courgette, in dunne plakken
  • 1 grote ui, in dunne halve ringen
  • 3 tenen knoflook, grof gehakt
  • 50 ml. rode wijn, bv. Merlot
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 4 tl. paprikapoeder
  • 0,5 tl. kaneelpoeder
  • 2 tl. Dijon mosterd
  • (zee)zout
  • versgemalen zwarte peper
  • 25 gr. margarine
  • 25 gr. bloem
  • 250 ml. melk
  • 12 kleine (vierkante) groene lasagnebladen
  • 100 gr. extra belegen boerenkaas, vers geraspt
Benodigdheden
  • 2 ovenschaaltjes met anti-aanbaklaag

* voor 2 volwassenen.

Bereiding
Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui langzaam al omscheppend gedurende 8 minuten. Fruit de knoflook 2 minuten mee. Blus het geheel af met de wijn en laat deze een beetje verdampen. Voeg de tomatenblokjes toe. Laat het geheel zachtjes pruttelen. Breng op smaak met de paprikapoeder, kaneel, mosterd, zout en peper. Maak intussen van de margarine, bloem en melk een mooie gladde roux (zie basisrecepten). Verwarm de oven over op 200 graden. Doe een dun laagje roux in de ovenschalen. Roer de rest van de roux door de saus. Leg 2 lasagneblaadjes op de roux. Leg daarop 2 plakjes courgette en schep er saus over. Herhaal dit twee keer. Strooi er tot slot de kaas over. Zet de schaaltje in de oven en laat de lasagne in ca. 30 minuten gaar en goudbruin worden. Haal de schaaltjes uit de oven en laat ze 5 minuten staan. Schap de lasagne op de borden. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: