vrijdag 28 oktober 2011

Kaasfondue

Vanavond eten we op verzoek van de zoon des huizes (7) weer eens kaasfondue. Heerlijk met een traditionele mix van Gruyère en Emmentaler en witte wijn. Daarbij stokbrood en een salade van tomaat en mozzarella.
Ingrediënten*
  • 200 ml. droge witte wijn, bv. sauvignon blanc
  • 1 teentje knoflook, geschild en gehalveerd
  • 220 gr. Emmentaler, geraspt
  • 220 gr. Gruyère, geraspt
  • 1 el. maizena
  • 1 el. kirsch
  • 1 stokbrood, in stukjes
  • 4 trostomaten, in stukjes
  • 1 bolletje mozzarella, in blokjes
  • 2 el. extra vergine Spaanse olijfolie
  • versgemalen zwarte peper
extra benodigdheden
  • caquelon (aardewerken fonduepan)
  • rechaud

* voor 2 volwassenen en 1 kind.
Bereiding
Wrijf de fonduepan in met de knoflook. Gooi de knoflook weg. Doe de kaas i de caquelon. Meng de maizena met de wijn en doe dit ook in de pan. Breng het geheel langzaam al roerend aan de kook. Roer tot slot de kirsch erdoor en breng het geheel op smaak met versgemalen zwarte peper. Houd de fondue op tafel warm op een rechaud. Serveer met een frisse salade van tomaat en mozzarella, aangemaakt met de olijfolie en wat peper. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: