zaterdag 29 oktober 2011

Thaise garnalencurry

Vanavond eten we een lekker pittige Thaise curry. Deze keer heerlijk met Jumbo garnalen. Daarnaast met sperzieboontjes, rode paprika en en knoflook. Het geheel heb ik geserveerd met witte rijst.
Ingrediƫnten*
  • 350 gr. sperziebonen, gehalveerd
  • 2 rode paprika's, in stukken
  • 1 grote ui, grof gesneden
  • 3 tenen knoflook, grof gehakt
  • 3 el. arachideolie
  • 250 gr. jumbo garnalen, gepeld en gekookt en gehalveerd
  • 1 zakje gele Thaise currypasta
  • 350 ml. romige kokosmelk
  • 150 gr. pandanrijst
  • sap van 1 limoen

* voor 2 volwassenen en 1 kind.
Bereiding
Kook de sperziebonen in kokend water met wat (zee)zout in ca. 10 minuten beetgaar. Verhit de olie in een ruime koekenpan en bak de ui op laag vuur gedurende ca. 10 minuten goudbruin en zacht. Voeg de paprika toe en bak deze 5 minuten mee. Voeg de sperziebonen en knoflook toe en bak deze ca. 2 minuten mee. Roer de currypasta door de groenten en voeg de kokosmelk en 100 ml. water toe. Breng aan de kook en laat 5-10 minuten zachtjes pruttelen. Kook intussen de rijst in 8 minuten gaar, giet af en laat nog even staan met de deksel op de pan. Doe de garnalen bij de curry en laat deze goed doorwarmen. Roer tot slot het limoensap erdoor. Doe de rijst op de borden en schep de curry erover. Eet smakelijk! 

Geen opmerkingen: