zondag 9 oktober 2011

Pittige risotto met paddenstoelen

Vanavond eten we weer eens een heerlijke risotto. Deze keer met een ruime hoeveelheid paddenstoelen,  Spaanse peper, knoflook, rode wijn en Parmezaanse kaas. Heerlijk voor een herfstachtige dag als vandaag.
Ingrediƫnten*
  • 200 gr. arboriorijst
  • 35 gr. roomboter
  • 2 el. olijfolie
  • 3 tenen knoflook, grof gehakt
  • 1 Spaanse peper, zaadjes verwijderd en in reepjes
  • 50 cl. rode wijn
  • 600 ml. bospaddenstoelenbouillon
  • 500 gr. gemengde paddenstoelen (kastanjechampignons, shiitake, oesterzwammen)
  • 100 gr. Parmezaanse kaas, geraspt
  • (zee)zout
  • versgemalen zwarte peper

* voor 2 volwassenen en 1 kind.
Bereiding
Verhit de boter en de olie in een (koeken)pan met dikke bodem. Fruit de knoflook en Spaanse peper kort en roer er dan de rijst door. Bak deze al roerend mee totdat alle korrels bedekt zijn met een laagje vet. Maak de paddenstoelen schoon en snijd ze in stukken. Schenk de wijn bij de rijst en laat deze al roerend op laag vuur verdampen. Schenk vervolgens wat bouillon bij de rijst. Laat de rijst al het vocht opnemen, roer regelmatig. Schenk, als al het vocht is opgenomen, weer wat bouillon bij de rijst. Herhaal de eerder beschreven stappen, totdat alle bouillon op is en de rijst mooi zacht. Voeg bij de laatste hoeveelheid bouillon ook de paddenstoelen toe. Breng, als al het vocht is opgenomen door de rijst, het geheel op smaak met zout, peper en Parmezaanse kaas. Eet smakelijk!   

Geen opmerkingen: